Lijsten & ornamenten

Strous Stukadoors

Lijsten & ornamenten

De mooie lijsten en ornamenten uit een oud grachtenpand kent natuurlijk iedereen. Deze schitterende lijsten en ornamenten kunnen nu ook bij u thuis geplaatst worden na het stukadoren. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen en afwerken van alle vormen van sierlijsten en ornamenten.

Sierlijsten
Sierlijsten zijn bijvoorbeeld decoratieve lijsten langs het plafond of patronen op het plafond zelf. Die lijsten kunnen allemaal van stucwerk gemaakt worden, zodat ze op dezelfde manier bewerkt kunnen worden als de rest van de kamer. Ook een lambriseringslijst om uw wand in twee afzonderlijke delen te splitsen, kan een bijzonder mooi resultaat geven.

In nieuwere huizen worden vaak wat strakkere lijsten gebruikt, bijvoorbeeld in de hoek tussen het plafond en de muur. Zulke sierlijsten geven een chique en verzorgd uiterlijk aan uw huis, zonder dat het stucwerk al te nadrukkelijk in het oog springt.

Ornamenten
Ook stucwerk ornamenten kunnen een mooie toevoeging zijn in de afwerking van uw wanden en plafonds. Denk bijvoorbeeld aan decoratieve rozetten rondom de bevestiging van een hanglamp. Om de authentieke stijl van een oud huis te behouden, zijn stucwerk ornamenten vaak nodig. Zonder wand- of plafonddecoratie in de juiste stijl mist er iets aan de sfeer van het huis.

Togen
Een doorgang naar een andere ruimte kunt u laten afwerken met een stucwerk toog. De toog is een decoratie boven en eventueel rondom de doorgang. Een stucwerk toog werkt de doorgang mooi af. Omdat de toog ook uit stucwerk bestaat, blijft de stijl van de ruimte behouden.